Eiwerk Artiesten Eiwerk muziekcentrum Dagbesteding Amsterdam Muziek
DJ WORKSHOPS Muziekcentrum Eiwerk Amsterdam Dagbesteding WMO
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Muziekcentrum Eiwerk Amsterdam Dagbesteding WMO
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Eiwerk muziekcentrum Dagbesteding Amsterdam Muziek
Eiwerk Muziekcentrum Amsterdam dagbesteding
Eiwerk muziekcentrum Dagbesteding Amsterdam Muziek
Eiwerk Muziekcentrum Amsterdam dagbesteding
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Dagbesteding Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum

Nieuws & publicaties archief

Alles wat we niet willen vergeten en wat vermeldenswaardig blijft over: optredens, deelnemers en prijzen die we gewonnen hebben en vriendelijke mensen die ons werk steunen.

 

Eiwerk Klinkt

Lees meer over onze stichting in het boekje Eiwerk Klinkt! Een tijdsdocument gemaakt rondom ons 10-jarig jubileum, vol interviews met deelnemers, naasten en betrokkenen. Over het belang van samen muziek maken op een veilige plek, een eigen podium. Waar wekelijks meer dan 100 muzikanten langskomen om deel te nemen aan activiteiten en samen een community vormen. Over hoe een familie-initiatief uitgroeide tot professionele organisatie en duurzaam model zonder stigma voor persoonlijke ontwikkeling. Klik hier en lees de publicatie online.

Eiwerk Klinkt - Publciatie over Muziekcentrum Eiwerk

 

|Meer ouder nieuws:

Jan en Marin traden op bij de startconferentie van Nuts Ohra:

17 december 2013: Eiwerk als “best practice”

 

De Omgeving- Muziek is beter!

Trouw over psychoses uit je lijf rappen.

 


Stichting Eiwerk is winnaar van de Ria van der Heijdenprijs 2011.

Initiatiefnemers Hannie Boumans en Maarten Egmond kregen de prijs bij Delta uitgereikt uit handen van juryvoorzitter Don Linszen. In het Ei-complex kunnen mensen met een psychiatrische aandoening muziek maken, workshops volgen, alles onder professionele begeleiding. Multifunctioneel centrum De Nieuwe Nachtegaal in Rotterdam en ‘Wonen voor Ouderen’ kregen een eervolle vermelding.

Een ‘audiovisuele broedplaats’ noemde prijswinnaar Egmond het familiegestuurde Ei-complex in Amsterdam. Alles, werkelijk alles wat er mogelijk is met muziek wordt er aangeboden voor mensen met een psychiatrische of andere aandoening. “Het gaat om de muziek, niet om de problemen”, vatte hij de kern van het initiatief samen. Workshops met een slotpresentatie voor iedereen. Studio’s waar mensen in hun eentje terecht kunnen. Of maatwerk voor een groep van 6 jongeren met een eerste psychose die samen een cd maken. En durven patiënten niet over de drempel, dan gaat Eiwerk gewoon naar de mensen toe, het komende jaar. “De patiënten vergeten alles en spelen met hun talenten de sterren van de hemel”, motiveerde het familielid dat het Ei-complex had genomineerd.

“De psychiatrie heeft haar klanten heel andere dingen te bieden dan ze zouden willen. Een vriendin kunnen we niet bieden, werk vaak ook niet. Dan is het extra belangrijk dat mensen iets geboden krijgen waar ze plezier in hebben, waar ze van genieten. En dat is wat het Ei-complex biedt. En dat al vijf jaar lang, waarin elk kwartje vaak moest worden omgedraaid”, lichtte juryvoorzitter Linszen toe.

De prijs, vernoemd naar Ypsilonoprichter Ria van der Heijden, is ingesteld door psychiatrisch centrum Delta. Uit ruim 15 inzendingen selecteerde de jury er drie op basis van de criteria: passend in de geest van Van der Heijden, kwaliteit van leven bevorderend van de chronische patiënt en diens omgeving, baanbrekend, veelzijdig, enthousiasmerend.

De uitreiking was het slotstuk van een symposium dat Delta organiseerde onder het motto ‘Focus op familie’. Voor Delta zelf was het symposium het startsein om zich intensiever te gaan richten op familiebeleid. (Bron Schizbull)

 

 

 

 

 

Live interview bij Radio signaal met Meike, Marin en Jan over Eiwerk

KWIK Samen

Lentefeest in Ei-complex

Gitaarles bij het Ei-complex

Het Ei voor muzikanten

Trouw.nl / Psychose-uit-je-lijf-rappen

 

 

Documentaire KWIK was te zien op AT5.

Op zondag 22 januari 2017 om 12.15 en om 22.15 uur was de documentaire van KWIK te zien uit 2015: Muziek als Medicijn. Jan, Olaf en Sharon worden gevolgd tot het optreden in Bellevue. De documentaire zou al eerder uitgezonden zijn maar dat ging slechts gedeeltelijk door.
Verwacht: documentaire
Teaser documentaire

Het project Muzikei

Met een subsidie van Fonds Nuts Ohra en Fonds Psychische Gezondheid werd begin 2015 gestart met het project Muzikei. Naast het inrichten van een beeldstudio en tweede opnamestudio zijn ook mensen opgeleid, opnamedagen georganiseerd en is begin november het Digitale Poppodium, online gegaan. Het geheel vraagt nog om een vervolg. Dat gaat gebeuren met toestemming van de fondsen. In 2017 gaan we door met het verder uitbouwen en professionaliseren van Muzikei. De Muzikei opleiding is op de dinsdagen. Binnenkort meer nieuws maar voor nu, mis het niet, neem rustig de tijd en check eens: eggstream.nl

 

2015 Tweede opnamestudio gebouwd.

Ei-werk krijgt van Fonds Nuts Ohra de kans om in 1,5 jaar tijd een tweede opname studio in te richten die gerund gaat worden door ervaringsdeskundige producers en technici. Een van de doelen is om een betaalbare studio te krijgen waar opnames gemaakt kunnen worden die ook te horen en te zien zullen zijn op het Digitale Poppodium van Eiwerk en daarbuiten. We verwachten dat eind 2015 de eerste opnamen online gaan. Wij willen dat alle talentvolle muzikanten en singer songwriters de kans krijgen hun muziek te laten horen aan het “grote” publiek.

Eiwerk met popworkshop bij “Meet the Experts” 2014.

Eiwerk was met een popworkshop bij 'Meeting the experts'.
Met tot slot The Electric Space Cowboys.
17 december 2013: Eiwerk als “best practice”

Het zou niet in ons hoofd zijn opgekomen om ons aan te melden voor de marktplaats van het kwaliteitsinstituut van het College voor Zorgverzekeraars. De AWBZ wordt afgebouwd. Eiwerk wil met de voeten in de maatschappij staan en zo min mogelijk het stempel “zorg” dragen. Eiwerk is een muziekwerkplaats. We kregen een link doorgestuurd met de hint ons aan te melden. We bleken tot de initiatieven te behoren waar ze naar op zoek waren. “Best practices in de langdurige zorg”. Het was een zinvolle dag. We hebben veel mensen ontmoet en gesproken. Eiwerk heeft aandacht gehad die het verdient. Toch pasten we niet echt binnen de doelgroep die het kwaliteitsinstituut voor ogen had. Het is gericht op zorgprofessionals met goede initiatieven. Wij zijn professionals, maar geen “zorg”professionals. Cliënten- en familie-initiatieven, maar ook initiatieven van betrokken SPV-ers, maatschappelijk werkers… de zogenoemde “burgerinitiatieven” voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, daar ging het binnen het verwerven van een kwaliteitskeurmerk niet over. Het Trimbos gaat erover nadenken: hoe ze een platform kunnen bieden aan goede burgerinitiatieven voor de GGZ- en MO-klanten, buiten de GGZ en MO? Harrie van Haaster en Ger Rebergen kunnen zich verdiepen in een eigen “burgerkeurmerk” voor goede kleine initiatieven zoals Eiwerk, de Opstap, SCIP, de Loods, clubs die te klein zijn om in de onderhandelingen met de gemeenten aan tafel te zitten. De clubs die eigenlijk al doen wat de politiek wil: een burgerinitiatief vormgeven voor kwetsbare groepen in onze “participatiesamenleving”.

 

16 juni 2012: Eisemble, de zanggroep o.l.v. Meike Aukes trad op in het Concertgebouw van Amsterdam

Het Concertgebouw Open is een spectaculair muzikaal evenement waarbij honderden amateurmusici optreden in alle zalen, foyers en onverwachte hoeken van Het Concertgebouw. Zo ook de zanggroep Eisemble. Het was een goed optreden dat werd ondersteund door Patrick op gitaar, Rudi percussie en Annemiek Hardenbol en vriendin op cello. Het publiek was enthousiast en wij zo trots als een pauw. Het klopte allemaal. We waren op tijd, hadden ruimte genoeg om op te bouwen en een eigen plek om af te sluiten met bloemen en een glas bubbel zonder alcohol. Het is een knal van een ervaring om niet meer te vergeten.

 

Juni 2011: Fred Dijk doneert opbrengst Tom Waits CD aan Eiwerk.

Fred Dijk is een man van goud. Hij is psychomotorisch therapeut en heeft jarenlang ervaring in de psychiatrie. Nu is hij vakdocent maar ook muzikant. Als Tom Waits-liefhebber heeft hij een CD gemaakt met liedjes van Tom Waits. Samen met een contrabassist treedt hij op tijdens huiskamerconcerten. De opbrengst van de CD die € 10 is, gaat naar stichting het Ei-complex. Inmiddels heeft stichting Eiwerk € 300 ontvangen van de opbrengst van verkoop van de CD. Dat geld is bestemd voor de muzikanten die geen eigen bijdrage kunnen betalen. In 2010 is ook het zorgkantoor al een eigen bijdrage gaan innen voor het volgen van dagactiviteiten. Steun dit fantastische initiatief, doe eens gek en organiseer een Tom Waits huiskamerconcert met Fred Dijk. Het is gratis, op de CD na, want iedereen moet natuurlijk wel een CD kopen. Song 1