Eiwerk Artiesten Eiwerk muziekcentrum Dagbesteding Amsterdam Muziek
DJ WORKSHOPS Muziekcentrum Eiwerk Amsterdam Dagbesteding WMO
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Muziekcentrum Eiwerk Amsterdam Dagbesteding WMO
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Eiwerk muziekcentrum Dagbesteding Amsterdam Muziek
Eiwerk Muziekcentrum Amsterdam dagbesteding
Eiwerk muziekcentrum Dagbesteding Amsterdam Muziek
Eiwerk Muziekcentrum Amsterdam dagbesteding
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Dagbesteding Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum

EiPlus Academy 

EiPlus Academy is een verdiepend programma met workshops en masterclasses. Speciaal gericht op verbreding van muzikale en creatieve vaardigheden en inspiratie bij samenwerkingen. Het doel van dit project is de verdere ontwikkeling van muzikanten als componist, songschrijver, producer of performer en het bieden van vrije ruimte voor experiment. EiPlus biedt aanbod verdeeld in drie pijlers: Digital, Songmaking & Masterclasses.

 

Digital

Songmaking

Masterclasses

Beats, Live Electronics & Synths

DJ Workshops

Digital Music Masterclasses
Songwriting Masterclasses

Storytelling & Song workshops

Producing & Performing
Reggae, Funk en Jazz Workshops

Radio workshops & Podcast

Samenspel en band masterclasses


Creative Control – Live electronic music performance

Hoe kun je improviseren met je favoriete software, samplers en synthesizers? In deze workshop gaan we aan de slag met muzieksoftware Ableton Live. We duiken in de geschiedenis van de elektronische muziek voor inspiratie en technieken om je creativiteit en intuïtie te gebruiken bij het muziekmaken. We gaan aan een eigen live setup werken, samen werken we toe naar een live optreden. Deze workshop is bedoeld voor mensen met enige ervaring met muziek software.

 

Modulaire synthesizer workshop

Welkom in de wereld van de modulaire synthesizers! Met VCV rack, een gratis programma dat op elke computer werkt, ontwerp je je eigen unieke instrument door losse modules met elkaar te verbinden. Zie het als een muzikale lego-puzzel, waarbij je elementaire functies van een synthesizer combineert tot een complexer geheel. Deze workshop is geschikt voor mensen met interesse in synthesizers en elektronische muziek. Enige ervaring met programma’s als FL studio, Ableton Live of Logic is handig maar niet perse noodzakelijk. Aanschaf van apparatuur is niet nodig. Het doel is om zelf in staat te zijn verder te bouwen aan je eigen muzikale universum. 

 

DJ Workshop
In kleine groepjes of individueel gaan we aan de slag met de basis van DJ technieken. Songs aan elkaar mixen, cue points, loops, beatmatching, timing, dynamiek in opbouw, muziek keuze, afstemmen op publiek of omgeving, het komt aan bod bij onze DJ workshops. Onder leiding van een echte DJ, gaan we kijken naar het inhoudt om een goede DJ te zijn. We werken met DJ mix sets en heel praktisch gaan we aan de slag met diverse soorten muziek en beats. Aan het einde van het lesblok proberen we een live performance te plannen zodat je je geleerde technieken kunt showen aan Eiwerk muziekvrienden.

 

Digital Producing Masterclasses
Voor muzikanten die al bezig zijn met digitale producties en het maken van beats, bieden we verdiepingsworkshops en coaching op het gebied van composities maken, samenwerken met andere (live) muzikanten, recording en mogelijk in de toekomst ook het creëren van live performance momenten en aansluitingen bij andere muziekprojecten.

 

Songwriting Masterclasses
Samen met een professioneel songwriter gaan we werken aan eigen liedjes en het creëren van muziek. Zelf maak je songs en volg je het pad van idee naar uitgewerkte productie. Hierbij krijg je advies van onze songwriter docent en tillen we je ideeën naar een hoger plan. Individueel of in kleine groepjes schrijven we aan nieuw of deels bestaand werk en kijken we naar waar je inspiratie vandaan kunt halen voor tekstopbouw, muziek composities, breaks, pakkende refreintjes en een goed passend eindresultaat. Deze masterclass kan connecties maken met andere disciplines bij Eiwerk, waardoor we een song met een complete band kunnen gaan uitvoeren.

 

Storytelling & Songtekst cursus
Ooit wel eens meegemaakt dat je graag iets zou willen vertellen of als (lied)tekst wil opschrijven maar er nog geen woorden voor vond? Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het maken van verhalen en vertellingen onder leiding van een echte verhalenexpert. We kijken naar hoe je je eigen verhaal het beste naar buiten kan brengen, bijvoorbeeld als een geschreven of verteld verhaal. Je leert over knallende openingszinnen, hoe je spanning kan opbouwen en hoe je je publiek vast kan houden. Docent Maarten Westerveen werkt al jaren als verteller en coach voor de grootste verhalenpodcast van Nederland ‘Echt Gebeurd’. Samen gaan jullie werken aan de verhalen die jij wil vertellen en hoe je ze zo goed mogelijk kan delen. Docent Maarten Westerveen is radio- en podcastmaker. Nadat geschiedenis te hebben gestudeerd komt hij in 2007 bij de VPRO terecht. Daar werkt hij eerst bij Geert Maks ‘In Europa’ en later voor het radioprogramma De Avonden. Daarnaast maakt hij verschillende radiodocumentaires, een hoorspel en het Marathoninterview op Radio 1.

 

Song producing & recording
Heb je complete songs geschreven en ben je klaar om deze te gaan opnemen? Bij de producing workshop werken we met je eigen liedjes en muziek en kijken we wat er nodig is om een opname productie te maken. Individueel word je gekoppeld aan een song recording coach en gaan we aan de slag met de basis van (thuis)opnames, nodige technieken en de eerste stappen van recording.

 

Jazz, funk & reggae masterclasses
Masterclasses Jazz, Funk en ook reggae bands. In diverse vormen organiseren wij workshops voor muzikanten die reeds een instrument bespelen of deelnemers die zingen. Deze mastersessies duren meestal rond de 3 maanden en we sluiten de band workshops af met een concert of performance.

 

Heb je interesse in een workshop? Mail of bel ons!

 

Ritme Van De Stad Eiwerk Amsterdam  Eiwerk Amsterdam

 

 

Mede mogelijk gemaakt door;

Eiwerk logo FCP Fonds