Visuele Muziek Workshop met improvisatie en compositie door grafische partituren

Deze nieuwe workshop gaat over visuele muziek improvisatie en is voor deelnemers die het leuk vinden zelf muziek te componeren en uit te voeren. Het maakt niet uit welk instrument je speelt, je hoeft niet virtuoos te zijn!

Improvisatie en compositie workshop door grafische partituren. Met een groep muzikanten ga je composities maken en uitvoeren. Vertel je eigen muzikale verhaal, niet perse met traditionele partituur maar op basis van drukwerk, kleuren, teksten, tekeningen, lino’s en, als je wil, ook notenschrift. Tijdens de workshop werk je aan muzikale ‘codes’ door te tekenen, te snijden of een afdruk te maken die een muzikale opdracht inhoudt. Repeteren, bijwerken, afbeeldingen, luisteren, editten… Veel is mogelijk. Ervaring, of ‘een instrument kunnen bespelen’ is geen noodzaak om mee te doen.

De workshop wordt begeleid door Hans Visser; “Ik ben zelf componist, en speel ook gitaar in mijn eigen band. Ik schrijf op dit moment samen met een viertal professionals een muziekstuk op basis van lino-drukwerk en verhalen en heb hetzelfde met visuele partituren al een paar keer gedaan met mensen die geen enkele ervaring hadden, altijd interessant!”

Wanneer: Op dinsdagen om 13 uur.

Locatie: Muziekcentrum Eiwerk in het Ei-complex.

Bijdrage deelnemers:
€ 15 eigen bijdrage als er een WMO vergoeding kan worden ingezet.
Zonder WMO geldt € 80 eigen bijdrage en € 60 bijdrage bij stadspas.

Inschrijven
Wil je je opgeven voor een workshop, bel of mail ons en maak een afspraak om langs te komen!