Eiwerk Artiesten Eiwerk muziekcentrum Dagbesteding Amsterdam Muziek
DJ WORKSHOPS Muziekcentrum Eiwerk Amsterdam Dagbesteding WMO
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Muziekcentrum Eiwerk Amsterdam Dagbesteding WMO
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Eiwerk muziekcentrum Dagbesteding Amsterdam Muziek
Eiwerk Muziekcentrum Amsterdam dagbesteding
Eiwerk muziekcentrum Dagbesteding Amsterdam Muziek
Eiwerk Muziekcentrum Amsterdam dagbesteding
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Dagbesteding Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum

Nieuws archief

Alles wat we niet willen vergeten en wat vermeldenswaardig blijft over: optredens, deelnemers en prijzen die we gewonnen hebben en vriendelijke mensen die ons werk steunen.

Documentaire KWIK was te zien op AT5.

Op zondag 22 januari 2017 om 12.15 en om 22.15 uur was de documentaire van KWIK te zien uit 2015: Muziek als Medicijn. Jan, Olaf en Sharon worden gevolgd tot het optreden in Bellevue. De documentaire zou al eerder uitgezonden zijn maar dat ging slechts gedeeltelijk door.
Verwacht: documentaire
Teaser documentaire

Het project muzikei wordt met 1 tot 1,5 jaar velengd

Met een subsidie van Fonds Nuts Ohra en Fonds Psychische Gezondheid werd begin 2015 gestart met het project Muzikei. Naast het inrichten van een beeldstudio en tweede opnamestudio zijn ook mensen opgeleid, opnamedagen georganiseerd en is begin november het Digitale Poppodium, online gegaan. Het geheel vraagt nog om een vervolg. Dat gaat gebeuren met toestemming van de fondsen. In 2017 gaan we door met het verder uitbouwen en professionaliseren van Muzikei. De Muzikei opleiding is op de dinsdagen. Binnenkort meer nieuws maar voor nu, mis het niet, neem rustig de tijd en check eens: eggstream.nl

Eiwerk als WMO aanbieder

We hebben ervoor gekozen om zelf hoofdaannemer te worden omdat we onzeker waren of wij wel onderaannemer konden blijven van de grote instellingen. Ook financieel werd het minder en minder, mede door de bezuinigingen. Er gaat wel wat veranderen. Om te beginnen vervalt de Eigen bijdrage bij het CAK voor dagbesteding. Je hebt geen indicatie meer nodig maar wel moet er een ondersteuningsplan gemaakt worden voor iedereen die hulp nodig heeft bij wonen en werken (of dagbesteding). Eiwerk biedt onder de noemer “dagbesteding – laag intensief” muziekonderwijs en ruimte voor samenspel.

30 april 2015: Videoclips horen erbij.

Als je een opnamestudio hebt, wil je ook een beeldstudio. Een opname zonder een videoclip is niet meer van deze tijd. Het Karel Geelenfonds en Fonds Psychische Gezondheid gaat Ei-werk financieel ondersteunen bij het professionaliseren van de beeldstudio. Ervaringsdeskundige filmers en editers krijgen de kans zich verder te ontwikkelen in het maken van video-clips. Het Digitaal Poppodium beweegt.

1 januari 2015: Tweede opnamestudio op het Ei-complex.

Ei-werk krijgt van Fonds Nuts Ohra de kans om in 1,5 jaar tijd een tweede opname studio in te richten die gerund gaat worden door ervaringsdeskundige producers en technici. Een van de doelen is om een betaalbare studio te krijgen waar opnames gemaakt kunnen worden die ook te horen en te zien zullen zijn op het Digitale Poppodium van Eiwerk en daarbuiten. We verwachten dat eind 2015 de eerste opnamen online gaan. Wij willen dat alle talentvolle muzikanten en singer songwriters de kans krijgen hun muziek te laten horen aan het “grote” publiek.

17 november 2014

Eiwerk met popworkshop bij “Meet the Experts”.

Eiwerk was met een popworkshop bij 'Meeting the experts'.
Met tot slot The Electric Space Cowboys.
13 november 2014

Jan vertelt wat muziek voor hem betekent:

Jan en Marin traden op bij de startconferentie van Nuts Ohra:

17 december 2013: Eiwerk als “best practice”

Het zou niet in ons hoofd zijn opgekomen om ons aan te melden voor de marktplaats van het kwaliteitsinstituut van het College voor Zorgverzekeraars. De AWBZ wordt afgebouwd. Eiwerk wil met de voeten in de maatschappij staan en zo min mogelijk het stempel “zorg” dragen. Eiwerk is een muziekwerkplaats. We kregen een link doorgestuurd met de hint ons aan te melden. We bleken tot de initiatieven te behoren waar ze naar op zoek waren. “Best practices in de langdurige zorg”. Het was een zinvolle dag. We hebben veel mensen ontmoet en gesproken. Eiwerk heeft aandacht gehad die het verdient. Toch pasten we niet echt binnen de doelgroep die het kwaliteitsinstituut voor ogen had. Het is gericht op zorgprofessionals met goede initiatieven. Wij zijn professionals, maar geen “zorg”professionals. Cliënten- en familie-initiatieven, maar ook initiatieven van betrokken SPV-ers, maatschappelijk werkers… de zogenoemde “burgerinitiatieven” voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, daar ging het binnen het verwerven van een kwaliteitskeurmerk niet over. Het Trimbos gaat erover nadenken: hoe ze een platform kunnen bieden aan goede burgerinitiatieven voor de GGZ- en MO-klanten, buiten de GGZ en MO? Harrie van Haaster en Ger Rebergen kunnen zich verdiepen in een eigen “burgerkeurmerk” voor goede kleine initiatieven zoals Eiwerk, de Opstap, SCIP, de Loods, clubs die te klein zijn om in de onderhandelingen met de gemeenten aan tafel te zitten. De clubs die eigenlijk al doen wat de politiek wil: een burgerinitiatief vormgeven voor kwetsbare groepen in onze “participatiesamenleving”.

 

16 juni 2012: Eisemble, de zanggroep o.l.v. Meike Aukes trad op in het Concertgebouw van Amsterdam

Het Concertgebouw Open is een spectaculair muzikaal evenement waarbij honderden amateurmusici optreden in alle zalen, foyers en onverwachte hoeken van Het Concertgebouw. Zo ook de zanggroep Eisemble. Het was een goed optreden dat werd ondersteund door Patrick op gitaar, Rudi percussie en Annemiek Hardenbol en vriendin op cello. Het publiek was enthousiast en wij zo trots als een pauw. Het klopte allemaal. We waren op tijd, hadden ruimte genoeg om op te bouwen en een eigen plek om af te sluiten met bloemen en een glas bubbel zonder alcohol. Het is een knal van een ervaring om niet meer te vergeten.

 

Juni 2011: Fred Dijk doneert opbrengst Tom Waits CD aan Eiwerk.

Fred Dijk is een man van goud. Hij is psychomotorisch therapeut en heeft jarenlang ervaring in de psychiatrie. Nu is hij vakdocent maar ook muzikant. Als Tom Waits-liefhebber heeft hij een CD gemaakt met liedjes van Tom Waits. Samen met een contrabassist treedt hij op tijdens huiskamerconcerten. De opbrengst van de CD die € 10 is, gaat naar stichting het Ei-complex. Inmiddels heeft stichting Eiwerk € 300 ontvangen van de opbrengst van verkoop van de CD. Dat geld is bestemd voor de muzikanten die geen eigen bijdrage kunnen betalen. In 2010 is ook het zorgkantoor al een eigen bijdrage gaan innen voor het volgen van dagactiviteiten. Steun dit fantastische initiatief, doe eens gek en organiseer een Tom Waits huiskamerconcert met Fred Dijk. Het is gratis, op de CD na, want iedereen moet natuurlijk wel een CD kopen. Song 1

31-12-2015: Eiwerk Nieuwsbrief 05
16-06-2015: Eiwerk Nieuwsbrief 04
13-03-2015: Eiwerk Nieuwsbrief 03
01-10-2014: Eiwerk Nieuwsbrief 02
31-05-2014: Eiwerk Nieuwsbrief 01