Eiwerk Artiesten Eiwerk muziekcentrum Dagbesteding Amsterdam Muziek
DJ WORKSHOPS Muziekcentrum Eiwerk Amsterdam Dagbesteding WMO
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Muziekcentrum Eiwerk Amsterdam Dagbesteding WMO
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Eiwerk muziekcentrum Dagbesteding Amsterdam Muziek
Eiwerk Muziekcentrum Amsterdam dagbesteding
Eiwerk muziekcentrum Dagbesteding Amsterdam Muziek
Eiwerk Muziekcentrum Amsterdam dagbesteding
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Dagbesteding Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum
Workshops Eiwerk Amsterdam Dagbesteding Buurtteams Muziekcentrum

Projecten & events

Naast de periodieke eindpresentaties van de lesblokken en concerten bij Eiwerk hebben we diverse projecten die niet tot ons standaard programma behoren. Sommige activiteiten komen jaarlijks terug, anderen zijn éénmalig. Vaak in samenwerking met partnerorganisaties vanuit cultuur, zorg of welzijn, organiseren we festivals, externe optredens en muziektheatervoorstellingen. Op deze pagina een overzicht van Eiwerk projecten en samenwerkingen.

 

Festival Het Ritme van de Stad

Elk jaar organiseren we concerten en festivals samen met HVO-Querido, het Leger des Heils, Stichting Prisma en De Brouwerij. De festivals vinden plaats in bijvoorbeeld Paradiso, Tolhuistuin of het Vondelpark Openluchttheater. Tientallen muzikanten treden op als band, collectief of solist. Ze vertegenwoordigen de muzikale talenten van de vele deelnemende organisaties in Amsterdam. Dit mooie initiatief in samenwerking met onze zorg/cultuurpartners geeft deelnemers de mogelijkheid om hun passie op een openbaar podium te delen met elkaar en publiek. Lees meer over het Ritme van de Stad

 

Jubileumseizoen 2023-2024 

Eind 2023 bestond Eiwerk 15 jaar en dat vierden we samen! Op vrijdag 3 november organiseerden wij een landelijk congres over Social Community Music in de Balie in Amsterdam, onder andere in samenwerking met Muzorgski en Prof. dr. Henkjan Honing. Veel partners, docenten, ambassadeurs, onderzoekers, muzikanten en (oud)Eiwerkers waren aanwezig op deze prachtige dag. Onder leiding van muziekexpert en dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske werden we meegenomen in de reis van 15 jaar Eiwerk, met onderzoeken over hoe muziek werkt voor het brein tot ervaringen uit de dagelijkse praktijk. Tijdens de conferentie werd ook het Eiwerk onderzoek gepresenteerd dat is uitgevoerd door de Universiteit Leiden. Dit onderzoek is ook terug te vinden in ons magazine. Check het volledige programma en de foto’s hier.

Op zaterdag 10 februari organiseerden we het Eiwerk jubileumfeest in de Westerunie in Amsterdam. Met optredens van The Mystifiers Big Band, Superinca & The Galactic Green én het Eiwerk DJ Collectief ! Het was een spetterende party met meer dan 140 muzikanten, gasten, samenwerkingspartners, medewerkers en alle Eiwerk vrienden. Meer informatie over het Jubileumfeest vind je hier.

 

Magazine – 15 jaar Verhalen en ervaringen

Voor ons vijftienjarig jubileum is een speciaal magazine verschenen met veel verhalen over verleden, heden en toekomst van Eiwerk: Ervaringen van muzikanten, docenten en medewerkers en een kijkje in de muzikale keuken van onze organisatie. Ook het onderzoek van de Universiteit Leiden is te vinden in de publicatie. Lees het magazine hier digitaal.

 

Ei-Concerten

Na elke blokperiode zijn er presentaties voor publiek tijdens onze Ei-concerten en Ei-festivals. Ooit begonnen met drie optredens per jaar voor de pop- en zanggroep op één dag, maar nu uitgegroeid tot meerdaagse presentaties met diverse bands, muzikanten, films, songwriters, DJ’s en beats. Optreden voor publiek is niet verplicht, maar velen ziet het als een uitdaging en doen enthousiast mee, zowel deelnemers als vrijwilligers. Lees meer over de Ei-concerten

 

EiPlus Academy 

EiPlus Academy is een programma ondersteund door het Fonds Cultuurparticipatie. Speciaal gericht op verdieping en onderzoek van muzikale en creatieve vaardigheden van muzikanten met een kwetsbaarheid. Het doel van dit project is de ontwikkeling van talenten van alle niveaus als componist, songschrijver, (digitaal) producer of performer.

 

Muziektheater

Eiwerk organiseert samen met diverse andere organisaties muziektheaterprojecten. Behalve dat de muzikanten van Eiwerk, creatieve en muzikale ideeën, samen met anderen vorm kunnen geven, kan Eiwerk de coördinatie en organisatie van zo’n project begeleiden. We werkten afgelopen jaren onder andere samen met HVO-Querido KWIK, Roads Theatervoorstelling LOS, Badhuistheater, Jungletheater Oost en diverse andere initiatieven.

 

 

Ableton Muziekproductie Workshops Amsterdam Eiwerk